Jouw Twijfels; een verborgen schat!Twijfels zullen je overvallen tijdens het denken en fantaseren over jouw ideale levensontwerp. Continue wordt je lastig gevallen door angsten die ineens de kop op steken.

Soms herken je ze direct, soms helemaal niet.

Die twijfels en angsten zijn een gevolg van ervaringen en overtuigingen die zich in de loop van je leven hebben opgebouwd door invloeden van buitenaf. Met invloed van buitenaf wordt bedoeld; je familie, je school, je godsdienst, je cultuur, je ouders, je vrienden, je werk, je studie.

Dus kan het zo maar zijn, dat je bezig bent met fantaseren over iets moois in jouw toekomstige leven en dan overvallen wordt door een naar gevoel. En hupsakee! Weg is je goede gevoel. Hoe kan dat vraag jij je af; waarom heb ik nu een naar gevoel?

Het antwoord is zo simpel:

Gedachten creëren gevoelens, gevoelens creëren acties, acties creëren resultaten. Oftewel als je bezig bent met fantaseren dan heb je positieve gedachten en die creëren positieve gevoelens.

Maar jouw systeem, dat door de jaren heen getraind is, beïnvloed is geraakt door allerlei zaken van buitenaf, gaat reageren. Het krijgt nieuwe informatie en gaat zich hiertegen verzetten. Het gaat zorgen dat jij gaat stoppen met jouw nieuwe (fantasie)-gedachten. Dat doet het door een negatieve gedachten te produceren.

Die negatieve gedachten zijn zaken die jij geleerd hebt door invloeden van buitenaf en manifesteren zich in ontelbare manieren van denken. Van sussend, tot destructief, tot vermanend, tot delegerend, tot agressief en nog veel meer.

Deze negatieve gedachten kunnen er mede de oorzaak van zijn dat jij staat in het leven waar je nu staat. Ze kunnen zo jouw weg naar jouw doel hinderen, ze zijn zo in staat om schade aan te richten dat het zeer noodzakelijk is om ze een stevig welkom te heten als ze zich aan je tonen.

Hoe sneller jij jouw negatieve gedachten onder de loep neemt, en uitzoekt waar ze vandaan komen, des te sneller ben je in staat om ze om te buigen naar positieve gedachten die je WEL helpen te bereiken wat je wenst.

Het is als het ware je geest reinigen door je te ontdoen van alle niet ondersteunende gedachten en overtuigingen door ze te vervangen door jouw eigen gekozen nieuwe en positieve gedachten.

Zo ben je zelfsturend bezig en gebruik jij je verstand om te krijgen wat je wenst!

Een paar voorbeelden zijn:

1) "Geld geeft zorgen" wordt: "Geld geeft mij vrijheid"

2) "Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg" wordt "Ik doe gekker dan gek en bereik daardoor mijn doelen"

3) "Ik wil wel, maar ik kan niet, ik durf niet" wordt "Ik durf te doen en te geven wat een ander nodig heeft"


Klik hier om nog even terug te gaan naar "Jouw ideale levensontwerp"

of

ga door naar de volgende opdracht


retour van Twijfels naar inhoudsopgave