De UitnodigingDe Uitnodiging van Oriah, dromer uit de bergen, wijze man uit India

Het interesseert mij niet wat je doet voor de kost, ik wil weten waar je naar hunkert en of je ervan durft te dromen het van verlangen van je hart te ontmoeten.

Het interesseert mij niet hoe oud je bent, ik wil weten of het risico wilt lopen er als een dwaas uit te zien vanwege liefde, je dromen, het avontuur van in leven zijn.

Het interesseert mij niet welke planeten er in je maan staan, ik wil weten of j de kern van je eigen verdriet hebt aangeraakt en of je door levensverraad open bent gaan staan of dat je er door verschrompeld bent en gesloten bent geraakt uit angst voor nog meer pijn.

Ik wil weten of je met pijn, de jouwe of de mijne, stil kunt blijven zitten zonder haar te verbergen, te verdoezelen of te fixeren.

Ik wil weten of je vreugde kunt voelen, de jouwe of de mijne, of je wild kunt dansen en tot in je vingertoppen van extase vervuld kunt worden, zonder ons te waarschuwen dat we voorzichtig moeten zijn of realistisch of ons te herinneren aan de beperkingen van het mens zijn.

Het interesseert mij niet of het verhaal dat je vertelt waar is, ik wil weten of je een ander teleur kunt stellen door trouw te blijven aan jezelf, of de beschuldiging van verraad kunt verdragen maar toch je ziel niet verraadt.

Ik wil weten of je trouw kunt zijn en daardoor ook betrouwbaar. Ik wil weten of je schoonheid kunt zien, ook al is iedere dag niet even aangenaam en of je je leven kunt laven aan de aanwezigheid ervan.

Ik wil weten of je met mislukkingen kunt leven, de jouwe en de mijne, en toch nog aan de oever van een meer kunt staan en ‘ja’ roepen naar het zilver van de volle maan.

Het interesseert mij niet te weten waar je woont of hoeveel geld je hebt, ik wil weten of je op kunt staan na een nacht vol wanhoop en verdriet, moe en gekwetst tot op het bot en toch doet voor je kinderen wat gedaan moet worden.

Het interesseert mij niet wie je bent of hoe je hier bent terecht gekomen, ik wil weten of je met mij midden in het vuur kunt staan en niet terugdeinst.

Het interesseert mij niet waar of wat of met wie je gestudeerd hebt, ik wil weten wat je van binnenuit overeind houdt als al het andere wegvalt.

Ik wil weten of je met jezelf kunt zijn en of je werkelijk houdt van het gezelschap dat je hebt op lege momenten.


terug van De Uitnodiging naar Stress-bij-zelfsturing