Stress tips om een Wellness-gevoel te bereiken? Is dat mogelijk?Stress tips om een gevoel van wellness te bereiken? Jazeker!!

Je moet het natuurlijk wel DOEN! Dat betekent in de actie komen!Anders hebben deze stress-tips natuurlijk geen nut voor je.

Zorg goed en aandachtig voor je lichaam. Doe oefeningen, eet gezond en verstandig en zorg ervoor dat je dagelijks voldoende water drinkt. In situaties waarin je onder grote druk staat, heeft je lichaam duidelijk behoefte aan meer vitaminen en mineralen. Onderzoek heeft aangetoond dat wij heden ten dage steeds minder voedingstoffen uit ons eten binnen krijgen. Onze cellen komen dus voeding tekort.

Moet je eens voorstellen; eerst kreeg je 3x per dag te eten en nu is dat gereduceerd tot 1x per dag. Hoe zou jij je voelen?

Als je last van stress hebt, kun je producten gebruiken die jouw systeem goed ondersteunen en net dat beetje geven wat je nodig hebt. Lees hier meer informatie over welke voedingssupplementen goed voor je kunnen zijn.

Een van onze andere stress tips is bijvoorbeeld het doen van ademhalingsoefeningen. Hiermee ontspan je je lichaam en je geest zodat het in tijd van spanningen goed en adequaat kan reageren.

Bewegingsoefeningen zoals Chi Neng of Tai Chi zijn een weldaad voor je body en mind. Het is gemakkelijk aan te leren en zowel voor jong en oud leuk om te leren.

En wat dacht je van tijd vrij maken voor het lezen van een boek? Ook dit is een zeer goede manier om je problemen even aan de kant te schuiven.

Om je spieren en botten soepel te houden kun je lid worden van de sportschool. Zij beschikken over geavanceerde apparatuur en ondersteunen je bij het opstellen van een persoonlijk programma.

Onder begeleiding leer je wat je allemaal wel en niet kan aanvangen met je lichaam. Door deel te nemen aan verschillende onderdelen, bijvoorbeeld body-pump of fietsen krijg je de kans om te ervaren wat je zelf leuk vindt om te doen. Bovendien ontmoet je andere mensen en dat is goed voor je sociale kontakten.

Lekker bezig zijn met je lijf door regelmatig te bewegen zorgt ervoor dat je beter in balans blijft waardoor stress niet snel de overhand zal krijgen.

En dan is er ook nog een stress-tip m.b.t. de aandacht die je moet besteden aan je mind, je koppie, je geest, je denkwerk. Dit gaat over hoe jij de wereld ziet, wat jouw visie is en in hoeverre je in staat bent om positief te denken.

Een gezonde dosis positief denken kan je helpen om het beste te zien in moeilijke situaties. Zelfs als je een beetje een pessimist bent, is positief denken toch aan te leren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een workshop te volgen bij Open Circles Academy in Amsterdam, zij leveren zeer goede resultaten op gebied van persoonlijke ontwikkeling.


terug van stress tips naar wellness-stress-management HOME