Op tijd herkennen van stress-signalen blijkt moeilijker dan verwachtStress signalen; iedereen ervaart stress op een eigen manier. Sommige mensen worden boos en reageren hun spanningen af op anderen die bij hen in de buurt zijn. Anderen houden de stress binnen en krijgen last van eetstoornissen of gaan zich te buiten aan andere soorten van misbruik. Mensen die chronisch ziek zijn zullen bij grote druk een verergering van de symptomen ervaren.

Daarnaast hebben velen van ons ook geleerd 'niet zo te zeuren' en gewoon door te gaan omdat er 'overal wel eens wat is'.

Uit onderzoek blijkt dat mensen vaak te lang de stresssignalen negeren met grote problemen - zoals bijvoorbeeld burn-out - als gevolg. Als wij ons lichaam beter zouden kennen en gevoel zouden hebben voor hoe het voor ons werkt, zouden wij dan beter gaan luisteren? Wat denk je zelf; ja of nee? Ja; ik denk dat ik beter luister als ik weet hoe mijn lichaam werkt.
Lees hier verder wat je allemaal kunt doen om spanningen in je dagelijks leven te managen of - beter nog - te voorkomen.terug van stress signalen naar wellness-stress-management HOME