Geld stress heeft altijd een oorzaak
Geld stress; Als je op zoek bent naar oplossingen voor je geld stress, hier vind je de beste tips en informatie.

Wat is en blijft het toch moeizame materie dat geld......en daar ben je niet de enige in. Wist je dat de eerste gedachte waarmee je 's ochtends op staat veelal eentje is die geld betreft?

En ja, ook 's avonds voor het slapen gaan, als we tot rust gekomen zijn en met ons hoofd het kussen raken, waar denk je dan aan? Juist! Geld!

Eerst even wat geldzaken op een rijtje zetten

In plaats van geld als een zwaarbeladen onderwerp te behandelen kan het ook zeer verlichtend zijn om geld als "sexy" te beschouwen.

Op het moment dat je zegt: "Geld is sexy" verandert er enorm veel in je energieveld. Het krijgt lucht, het wordt leuk en spannend! Het belooft heel wat!

Ineens kun je er naar uitzien om met geld bezig te zijn. Wow! Maak gebruik van deze energie. Zorg ervoor dat geld stress wordt "Geld is sexy" en maak deze zin tot jouw uniek affirmatie.

Dit zal je nodig hebben om van je geld stress af te komen en tot een gevoel van wellness te komen.

Vind hier de tips om geld stress te bestrijden door kennis van zaken op te doen!

Geld verdienen

Een serieuze zaak voor iedereen. Geld verdienen door werknemerschap of ondernemerschap. Actief inkomen of passief inkomen?

Voor welke vorm ben jij in de wieg gelegd?

Geld uitgeven

Altijd leuk om te doen! Maar dan moet je het eerst wel hebben!Heeft betrekking op het aanschaffen van kleine materie. Kleding, schoenen, boeken, hebbedingetjes, horloges, inboedel voor in huis, maar ook je auto en je fiets of een patatje bij de snackbar. Avondjes uit, muziek aanschaf, hobby's, vakantie, uit eten, kortom alles wat je een goed gevoel geeft.

Uitgaven voor je huisdieren, je tuin, je planten, je vrienden, verjaardagen, kadootjes, zaken waar je blij van wordt, waar je met liefde je geld aan uitgeeft.

Het verschil tussen uitgeven en investeren is dat bij investeren je geld uiteindelijk meer geld gaat opleveren.

Met het uitgeven wordt bedoeld: je betaalt geld voor spullen die in waarde alleen maar minder zullen gaan worden.

Als je praat over bijvoorbeeld de aankoop van kunst of echte gouden/zilveren sieraden, dan valt dit weer onder investeren omdat de waarde van deze zaken altijd op termijn zullen vermeerderen.

Geld sparen

Is ook een optie om goede zaken met je geld te doen. Nederland staat erom bekend een spaarderig volk te zijn. Het gebruik van creditcards is ons vreemd.

Globaal gezien hebben wij het meeste geld op onze rekeningen staan. Wij zijn echte geld-be-zitters.

Geld tellen

Een heerlijke bezigheid voor de een. Een afschuwelijke klus voor de ander. Of je nu veel of weinig hebt, het blijft een tijdrovende klus als je dit met de hand zou moeten doen. Geld-management.

Je administratie doen. Hoofdpijnen, krampen. De laatste dagen van de maand. Hoeveel heb je nu? Wat wil je uiteindelijk hebben?

Geld tellen = de balans opmaken. Kun je dat? Doe je het ook? Weet jij wat je 'waard' bent?

Geld beheren

Dit is een uiterst serieuze aangelegenheid.

Eenmaal je geldzaken op orde - er komt genoeg binnen op een slimme manier - is het zaak om je geld te beheren. Geld-management begint bij het vaststellen van je juridische en fiscale positie.

Geld investeren

Een wereldwijd bekend gezegde luidt: "Met geld maak je geld." In een huis of een onderneming maar ook kunst of sieraden.

Een lange termijn gedachte, dat het geinvesteerde geld aan het einde van de rit meer oplevert dan je er in gestoken hebt.

Waar investeer je nog meer in? Wat zijn interessante zaken? En hoe staat het met de geld stress? Je weet nooit 100% zeker of je investering werkelijk geld op gaat leveren.

Geld vragen

Geld vragen is makkelijk of niet? In welke gevallen vraag je om geld en wanneer echt NIET?

Geld vragen voor goede doelen = collecteren. Aan wie vraag je geld en waarvoor?

Geld krijgen of ontvangen

Aan een erfenis hangt zowel verdriet als blijdschap. Als kind zakgeld krijgen om de waarde van het geld te leren kennen.

Of geld ontvangen omdat je een mooi rapport hebt. Voor je verjaardag geld krijgen.

Als je gaat trouwen of gaat samenwonen krijg je geld van je familie voor je wasmachine of je bank aan te schaffen, of om de bruiloft en je huwelijksreis te betalen.

Geld vinden

Gelukkige vinders brengen geld naar het politiebureau. Geld vinden in de wasmachine. Geld op straat vinden.

Waar is tegenwoordig nog geld te vinden? Welke markten moeten nog ontdekt worden? De eindeloosheid van nieuw te vinden markten.

Geld stelen

Weleens een dubbeltje van iemand gestolen? Er zijn hele families die elkaar bestelen. Is je portemonnee weleens gestolen?

Ondanks de versterkte beveiliging komt het nog steeds voor dat banken beroofd worden. Pinpasberoving.

Gaan mensen met geld stress sneller over tot het stelen van geld van anderen?

Geld geven

Geld geven aan goede doelen. De man van de daklozenkrant op straat. De dame die om zes uur - tijdens het eten - voor de deur staat met een collectebus voor een goed doel.

Ontwikkelslanden die geld nodig hebben. Getroffen rampgebieden komen geld tekort.

Portiers bij de deur van een disco die geef je geld omdat ze je dan beschermen in mogelijk vervelende situaties.

Sponsoren geven geld aan de lokale voetbalvereniging en in ruil daarvoor reclame op de t-shirts.

Geld verliezen

Geld verliezen uit je broekzak. Of met gokken in het casino. Met verkeerde beleggingen. Te laat investeren, of je aandelen te laat verkopen.

Geld stress veroorzaakt door geldelijke verliezen door scheiding; de financiele gevolgen vaak niet te overzien.

Geld winnen

Hiep Hoi! Geld winnen door loterijen, oudejaarsavondloterij, postkodeloterij waarbij de hele straat meegeniet. Prijzengeld winnen bij een wedstrijd.

Geld betalen

Geld betalen voor een dienst die een ander daarvoor aan jou levert.Die je zelf niet kan uitvoeren maar wel nodig hebt, noodzakelijk zijn, waar je niet zonder kunt...de eerste levensbehoeften zoals bijvoorbeeld:

De huishoudster, garage, schoonmaakster, kapper, schoonheidsspecialist, het leggen van een vloer, de timmerman, de tandarts, de dokter, het ziekenhuis, de school, de vereniging, maar ook de levensmiddelen die je nodig hebt, de krant die je leest, de TV-programma's die je bekijkt, de radiozenders waar je naar luistert, benzine die je tankt om je auto te kunnen rijden, het water, het licht, de electra, de huur van je huis, het belastinggeld, studiegeld, voedingssupplementen, abbonementsgeld, lidmaatschappen voor verenigingen, verzekeringen en pensioenen.

Geld vervalsen

Bijzonder interessante mensen; de grote geldvervalsers. Wat dreef ze? Hoe kon het zo gebeuren. Wat is de status van nu? Zijn er nog geld vervalsers? Lijden die aan geld stress of juist niet?

Geld lenen

Geld lenen om te investeren in een huis of een onderneming. Rentebetalen. Hypotheek oversluiten. Meerwaarde van je huis; wat doe je ermee?

Geld stress ontstaat als je niet meer in staat bent om je aflossing te betalen.

Geld gooien

In een wensput. In sprookjes vooral maar ook nog steeds is de wensput te vinden in de grote attraktieparken.

Geld wisselen

Als je op vakantie gaat kun je bij grenskantoren je geld omwisselen voor de geldende valuta in dat betreffende land.

_______________________________________________________________________________


Terug van geld stress naar wellness-stress-management HOME