Chakra stress;

hoe is het met jouw energie gesteld?Energie is de universele levenskracht en circuleert door ons heen. Wij ervaren hierdoor ons leven. Je chakra's werken in op het elektromagnetisch veld en zijn het interne geleidingssysteem.

Begrijpen hoe chakra's werken is de meest effectieve methode om toegang te krijgen tot de verschillende bewustzijnsniveau's die tot je beschikking staan.

Je kan chakra's vergelijken met batterijen

Deze batterijen ontvangen, bewaren en brengen de energie tot uitdrukking door in te werken op de universele energie. Hoe vrijer de energie heen en weer kan stromen tussen jou en het universum, des te fijner zul je je voelen en daarmee beinvloed je je gezondheid.

Elke vervuiling, blokkade of storing in het ontvangen en uitdrukken van deze levensenergie heeft chakra stress tot gevolg waardoor je slecht gaat functioneren. En slecht functioneren komt tot uiting in ziekte, ongemak, angst, of emotionele evenwichtstoornissen.

Handig is het dus om ondersteuning te hebben bij het optimaliseren van je energie.
Aangezien chakra stress een uiterst persoonlijke aangelegenheid is, is hetgeen hier geschreven staat niet zo belangrijk als wat het in je oproept als je dit leest.

Als je last van stress hebt en er moeilijkheden in je leven zijn ontstaan, kan dit chakra-model je een voorsprong geven om de frictie in jezelf sneller te identificeren. Inzicht hebben in je problemen is de sleutel om tot oplossingen te komen want chakra's bepalen hoe je je energie gebruikt.

De zeven voornaamste chakra's en waar onze stress vandaan komt1.Stress in het eerste chakra

2. Stress in het tweede chakra: aantrekkingskracht

3. Stress in het derde chakra: wilskracht

4. Stress in het vierde chakra: liefde

5. Stress in het vijfde chakra: creativiteit

6. Stress in het zesde chakra: verbeelding

7. Stress in het zevende chakra: spiritualiteit

Zou het nu niet fijn zijn om kennis te hebben van je eigen energiesysteem? Te weten hoe het werkt en hoe het optimaal functioneert? Zodat je je eigen blokkades en beperkingen kunt leren zien en zodoende richtlijnen kan ontwikkelen om opstoppingen uit de weg te ruimen en - beter nog - te voorkomen?

Natuurlijk begint dit met kennis krijgen van je lichaam, maar ook zeker heel belangrijk is het te weten hoe je je lichaam kunt helpen door de juiste voeding tot je te nemen en mogelijk je voeding aan te vullen met een aantal voedingssupplementen. Het eerste niveau in het begrijpen van chakra's - en dus inzicht krijgen in chakra stress - is leren zien dat ze in ons leven, en in ons lichaam als een energiestroom werken. Deze levenskracht die door je heenstroomt, stroomt ook door alle bomen, planten, dieren, rivieren, bergen, wolken. Om dit te kunnen zien moet je het perspectief van een getuige ontwikkelen.

Wat betekent dit nou?

Het betekent dat je bewust bent dat je tegelijkertijd op twee ervaringsniveau's aan het werk bent. Dat betekent dat je volledig aanwezig bent in de ervaring in het moment terwijl je deze ervaring tegelijkertijd observeert vanuit een zekere objectiviteit. Dit is de getuige. Je bent altijd bezig op deze twee niveau's: je doet iets in de buitenwereld en tegelijkertijd doe je iets in je binnenwereld.

Dit wordt duidelijk door onderstaand voorbeeld:

Je staat aan de afwas. Dit is het eerste niveau. Het tweede niveau beslaat je innerlijke wereld, de wereld van gedachten en gevoelens. Wat is daar gaande als je aan de afwas bent. Waar gaan je gedachten naar toe, welke gevoelens heb je? Bewustworden van deze gedachten en gevoelens is het tweede niveau.

Je kan aan de afwas zijn en herinneringen hebben aan je vakantie in Italie. Maar je kan ook aan de afwas zijn en denken aan het conflict dat je die morgen met je baas of vrouw of kind had.

In het eerste geval zul je ontspannen de afwas doen.In het tweede geval zul je gespannen de afwas doen.

In het eerste geval zal je energie vrijelijk stromen.In het tweede geval zal je energie blokkeren en zul je in je energie verstoringen ervaren. Op dit moment is er sprake van chakra stress. Je uitstraling is anders, mensen zullen anders op je reageren. Wij kennen dit allemaal en hebben genoeg voorbeelden hiervan in ons leven.
terug van chakra stress naar wellness stress management home