Stress in het derde chakra;

laat jij je leiden door je ego?Stress in het derde chakra betekent dat je geen zelfbeheersing of discipline hebt. Als je niet goed in staat bent om onderscheid te maken, je onderscheidingsvermogen in te zetten dan kan de wereld er bedreigend voor je uitzien. Je hebt het gevoel dat je jezelf moet beschermen tegen de opdringerigheid van deze wereld en het vergt moed om de testen die je opgeworpen krijgt te doorstaan.

Voor welke overtuiging wil je gaan staan? waar geloof je in? Zeg je tegen alles ja omdat je nog steeds aardig gevonden wil worden? Kun je uberhaupt nee zeggen als het je niet uitkomt? Of ben je een dienstknecht van anderen in plaats van iemand 'van dienst te zijn'?

Heb je last van genadeloze ambitie en zie je alles als een test, een uitdaging, een strijd?

Als je onzeker bent en niet van anderen kunt genieten kun je te maken krijgen met pikordespelletjes. Dit komt vaak op de werkvloer voor. Je krijgt te maken met een eenduidige kijk en je gaat direct in de verdediging als iemand er een andere mening op na houdt. De onevenwichtigheid in het eerste chakra en/of het tweede chakra zorgen ervoor dat er disharmonie of stress in het derde chakra (= wilskracht)ontstaat. Totdat je lagere chakra's in evenwicht zijn zal de balans in het derde chakra verstoord blijven. Het is dus zaak om terug te gaan en het evenwicht te herstellen.

Ervaringen in het tweede chakra (= aantrekkingskracht)komen voort uit zuiver magnetisme. Je weet wat je wel en niet prettig vindt. De wil om met een bepaalde zekerheid ja of nee tegen deze zaken te zeggen komt voort uit het evenwicht van het 3e chakra.

Een goed voorbeeld van een evenwichtig derde chakra is iemand die succesvol is zonder dat dit ten koste gaat van het recht op succes dat anderen ook hebben. Deze mensen zijn in staat om anderen te helpen meer (of weer) balans in hun leven te brengen.

Ook nodigt dit mensen uit tot samenwerking in plaats van competitie.

Vind hier meer informatie over de andere chakra's:

4. Stress in het vierde chakra: Liefde

5. Stress in het vijfde chakra: Creativiteit

6. Stress in het zesde chakra: Verbeelding

7. Stress in het zevende chakra: Spiritualiteit


terug van Stress in het derde chakra naar Chakra-stress