Stress in eerste chakra;

er is een verstoring in de basis!Bij stress in eerste chakra is het belangrijk te gaan kijken waar je eerste behoeften niet bevredigd zijn. De drijfveer voor dit chakra is overlevingsdrang. Het is de meest instinctieve van alle chakra's en zorgt ervoor dat we behoefte hebben aan geld, kleding, onderdak, voeding en bescherming. Seks, voor de voortplanting en in standhouding van de soort, is ook een drijfveer van dit chakra.

Hoe ziet jouw ideale leven eruit op dit gebied?

Een gevoel van onzekerheid is een aanwijzing voor stress in eerste chakra. Het is zaak te ontdekken wat je nodig hebt om je geborgen te voelen. Heb je genoeg geld? Heb je genoeg kleding en ben je in staat om voldoende juiste voeding te kopen? Maar zelfs als dit allemaal aanwezig is kun je toch onzeker voelen.

Als bijvoorbeeld materiële welvaart geen persoonlijke betekenis voor je heeft, zal wereldse zekerheid ook niet zo veel voor je betekenen en zul je dus kunnen blijven hongeren naar innerlijke zekerheid. Misschien heb je allerlei zaken aangeschaft die bij je status horen en als dit aan je persoonlijke behoeften beantwoordt is het goed.

Als je daarentegen liever een hutje op de hei had gewild, maar dit vanwege je status 'niet kan maken' en je daarom een duur groot huis gekocht hebt, zul je gevangen blijven zitten in je overlevingsdrang. Je bent niet vrij om te doen wat je zelf wilt.Vind hier alle chakra's op een rijtje:2. Stress in tweede chakra

3. Stress in derde chakra

4. Stress in vierde chakra

5. Stress in vijfde chakra

6. Stress in het zesde chakra

7. Stress in zevende chakra


terug van Stress in eerste chakra naar Chakra-stress