Stress in het tweede chakra;

een kwestie van aantrekkingskrachtStress in het tweede chakra ontstaat wanneer je maar blijft zoeken naar genot en je leven er door beheerst wordt.

Wat trekt je aan en wat stoot je af? Meestal wordt deze energieopwekking beheerst door je seksualiteit, maar het blijft er beslist niet toe beperkt.

Dit genot kan varieren van sex, drugs, alcohol of andere stimulerende sensaties. Gehecht raken aan deze vormen van genot en de angst om het goede gevoel dat deze middelen je geven te verliezen geeft aan dat er een disbalans is.

De bezorgdheid of je wel of niet aantrekkelijk bent is ook zo'n onevenwichtigheid dat in dit chakra voorkomt. Hoewel mode een uitdrukking is van creativiteit maar je bang bent dat je er niet leuk genoeg uitziet, dat is een invloed van het tweede chakra.

Aan de hand van jouw waarden laat je bepaalde plezierige zaken toe in je leven en ontwikkelt je het vermogen om onderscheid te maken tussen wat goed en slecht voor je is. Je slecht op je gemak voelen in sociale situaties omdat je het idee hebt dat je jezelf niet kan meten met anderen is een aanwijzing voor een verstoord evenwicht oftewel stress in het tweede chakra.

Zelfverzekerdheid daarentegen is een teken van evenwicht, evenals de aandrang om je aan een of andere creatieve bezigheid te wijden. Je hebt een beheerste passie voor het leven en je kunt je nog spontaan verliezen in een wonder. Je seksuele leven is in harmonie met je behoeften waardoor intimiteit verrijkend is in plaats van een angstig onderdeel van je leven.

Je beschikt over een positief zelfbeeld en je weet dat je alles naar je toetrekt wat je nodig hebt. Iedereen heeft magnetisme en op het bewustzijnsniveau van dit chakra ervaart u de energiestroom tussen mensen.

Verlangen en waardering horen bij dit chakra en in plaats van je te richten op wat je wilt hebben (daarmee definieer jij jezelf als iemand die tekortkomt) leer je te genieten van wat er wel allemaal is.terug van Stress in het tweede chakra naar Chakra-stress