Stress in het vierde chakra;

heb je een tekort aan liefde?Stress in het vierde chakra ontstaat omdat wij denken dat er een tekort is aan liefde. Er heerst een algemene opvatting dat het leven dat we lijden een strijd is. En dat wij daarom een goed plan moeten hebben om onszelf te verdedigen, beschermen en te verzorgen. Dit is allemaal gebaseerd op angst - de angst voor gebrek.

Zoals het derde chakra gaat over de individuele energie, zo gaat het vierde chakra over het ervaren van liefde, de persoonlijke en niet-persoonlijke liefde. Dat betekent dat je in staat bent om de verschillen tussen jezelf en de anderen te overbruggen door een harmonieuze verbinding te voelen. Het hart wil namelijk samenwerking en geen dwang. Ieder gevoel van rivaliteit is verdwenen en je komt elkanders behoeften tegemoet.

Uit een gevoel van overvloed besef je dat er genoeg voor iedereen is.

Maar hoe ziet de werkelijkheid er uit? Waarom is het zo moeilijk om dit gevoel te ervaren, laat staan vast te houden? Lees hier een verhaal dat betrekking heeft op stress in het vierde chakra en hoe dit ongemerkt plaats kan vinden zonder dat je het door hebt.

Twee mensen worden verliefd op elkaar. Voordat dit gebeurde had ieder voor zich een verbinding gecultiveerd met hun eigen bron. Naarmate ze meer tijd met elkaar doorbrengen gaan ze elkaar uit putten in plaats van tijd te besteden aan verbinding met hun eigen bron.

Ongemerkt maken ze elkaar leeg met alle gevolgen van dien. Het vitale verdwijnt uit de relatie, men raakt opgebrand. Men is weliswaar ontwaakt tot het hart, maar heeft de eigen bron verlaten. En stress in het vierde chakra is hiermee een feit geworden.

Vanuit de eerste 3 chakra's, bijvoorbeeld het eerste chakra, kijk je naar anderen en ben je voortdurend gericht op het nut dat ze voor je hebben. Vanuit het hartchakra wordt de liefde op een onvoorwaardelijke manier ervaren. Je weegt niet langer meer af hoe mensen het beste in je leven zullen passen, maar je geniet oprecht van ze zoals ze zijn en omdat ze zo zijn.

Seks vanuit het tweede chakra is gebaseerd op het vervullen van een behoefte terwijl vanuit het vierde chakra dit een versmelting van geven en nemen betreft. Niet alleen een lichamelijke uitwisseling vindt er plaats, maar tevens wordt het ook een ervaring op het emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.Vind hier meer informatie over de andere chakra's:

5. Stress in het vijfde chakra : creativiteit

6. Stress in het zesde chakra : verbeelding

7. Stress in het zevende chakra: spiritualiteit


terug van Stress-in-het-vierde-chakra naar Chakra-stress